2011. május 29., vasárnap

MÁJUS 29 – ELHALLGATOTT KÜLFÖLDI HÍREK

AMERIKAI BŰNÖZŐK IRÁNI LISTÁN
Az iráni parlament kiadta a teljes listát 26 amerikai személyről, akik különböző bűncselekményeket hajtottak végre Iránban, terrorcselekményektől kezdve egészen a kábítószer-kereskedelemig. (presstv, részlet)
TÖRÖKORSZÁG



Nagy a valószínűsége annak, hogy az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP), a kormányzópárt nyeri meg a választásokat, amelynek Erdogán miniszterelnök a vezetője, aki közismerten Izrael-ellenes. (presstv, részlet)
IRÁN HELYESEN ITÉLI MEG A CIONISTÁK HELYZETÉT
Az iráni parlament nemzetbiztonsági bizottságának képviselője azt mondta, hogy Amerika és Izrael rettegett attól, hogy Egyiptom megnyitja a Rafah-i átkelőt és ezzel megszűnt a Gáza elleni blokád. A képviselő felszólította az egyiptomi kormányt, hogy ne engedjenek Amerika nyomásának, semmilyen módon. Továbbá kijelentette, hogy Amerika és Izrael hallgat minden olyan bűncselekményekről, amiket ők követtek el. (presstv, részlet)
TONY BLAIR AGGÓDIK IZRAEL MIATT

Kibújt a szög a zsákból! A volt tömeggyilkos angol miniszterelnök, aki megúszta a felelősségre vonást népirtás, háborús bűnösség miatt. Blair (képen balra) sokkal több angolt, irakit és másokat gyilkoltatott meg, mint Ratko Mladic tábornok. Most az AP hírei szerint aggódik amiatt, hogy Obama meghirdette azt, hogy Izrael vonuljon vissza az 1967-ben megszállt határai mögé.
PALESZTÍNA FELSZABADULÁSA KÖVETKEZIK
Egy iráni dandártábornok (képen) úgy fogalmazott, hogy az új hullám, az iszlám ébredése a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ahhoz fog vezetni, hogy felszabadítják az Izrael által megszállt palesztin területeket. Továbbá kifejtette, hogy Izrael jogot formált arra, hogy a világ különböző országaiban élő zsidók Izraelbe vándoroljanak és ezt még támogatták is, aközben megtagadják az elűzött palesztínoktól, hogy visszatérjenek Palesztínába. (presstv, részlet)
Kép: Khamenei Irán vallási vezetője, aki nagyon jól megjósolta, hogy az Egyiptom-i forradalom Európára is át fog terjedni, most kijelentette, hogy a cionisták semmilyen módon nem tudtak Iránon fogást találni és ezért gazdasági módon támadják. Ettől viszont nem kell aggódnunk, hiszen Irán igen sok bojkottot átvészelt már és mindig győztesen került ki ebből