2011. május 27., péntek

MÁJUS 27 – FORRADALOM LESZ?

MEDDIG FESZÍTI A KORMÁNY A HÚRT?

Tegnap este az Echo-TV-ben egy beszélgetés, találgatás volt, több szereplővel a devizahitelesek súlyos helyzetéről, amit a kormány nem akar megoldani, évek óta. A lényeget Dabasi Tamás a Fehér Kéményseprők (OTSZSZ) szervezet elnöke mondta ki, amikor bebizonyította azt, hogy az akkori hiteleket a bankok bűnszövetkezet módjára, törvénytelenül, hamis megtévesztéssel sózták az emberek nyakába. Újabban a kormányzati szócsövekben a legelvetemültebb hazugságokat hirdetik ezekről az esetekről, miszerint az emberek is „felelősek” voltak, hogy fölvették ezeket a hiteleket. Csakhogy ez nem igaz, mert a hitelek miatt nem jódolgukban mentek az emberek a bankokhoz, hanem a puszta megélhetésük miatt. Másrészt akkor a FT-hitelekért olyan hatalmas kamatot kértek, hogy a svájci devizahitelekkel csalták csapdába az embereket, állami sugallatra. Arról nem is beszélve, hogy ezek a hitelszerződések eleve egyoldalúan, csalásos módon voltak megszövegezve. Ez utóbbi elmondható igen sok kényszerszerződésről is, beleértve a munka szerződéseket is. Erről persze nem csinálnak műsorokat a tévékben. Dabasi világosan megmondta, hogy a kormány vagy az emberek oldalára áll ebben az ügyben, vagy a rabló bankok oldalára. Úgy tünik, hogy a kormány a rablógyilkos bankokat támogatja, miközben elhangzott az adásban, hogy a bankok az EU-s szabályokat is megsértették. Minden hozzászóló aggodalmát fejezte ki a közeli hónapok miatt, amikor az állam ávósai jelennek meg a sok ezer magyar házánál és lefoglalják azokat, a tulajdonosokat pedig utcára teszik. Ezzel is szaporítva a már meglévő százezres hajléktalanok számát. A végsőkig elkeseredett több százezres nagyságrendű hitelesek lehet hogy felgyújtják a házukat, csak azért, hogy a bankok ne rabolják el. Egyelőre beláthatatlan folyamatok indulnak meg a közeli hónapokban. Voltak olyan hangok is a műsorban, ha a kormány azonnal nem oldja meg ezt a helyzetet, akkor lázadás, forradalom törhet ki, hiszen milliós tömegeket érint ez az állami csalás és rablás. A narancslöttyös kormány a kapányában több mint egy éve azt igérte, hogy kisegíti a bajból a hiteleseket, de nem ezt tette, hanem csak húzzák az időt. Erre a súlyos állapotra hívták fel a figyelmet tegnap egy pesti tüntetésen, de erről egyetlen hírben, egyetlen műsorban sem számoltak be.



A VÉGSŐ ÓRÁBAN FIGYELMEZTETTÉK A KORMÁNYT

Tegnap körülbelül 250-300 részvevője volt a demonstrációnak, a Blaha Lujza-téren. A Magyar Nemzeti Gárda Biztosította a rendezvényt. Csak néhány rendőr volt látható a helyszínen, a többi valószínűleg valamelyik mellékutcában várakozhatott, hogy ne legyenek nagyon a szem előtt. A gárdisták alakzatban álltak, de a rendőrök most nem avatkoztak be, mint ahogyan tavaly nyáron, a Deák téren. Úgy tűnik, hogy olyan utasítást kaphattak, hogy ne keltsék a feszültséget feleslegesen. Meg az is nagyon valószínű, hogy a rendőrök között is vélhetően sok a lakáshiteles. Sok jobbikos Árpád-sávos és nemzeti színű zászlót hozott magával, akik között szinte minden korosztály képviseltette magát. A kilakoltatási moratórium közelgő lejárata, annak várható katasztrofális következményei miatt volt a figyelemfelkeltő tüntetés. A szónokok ezen kívül felvázolták a megoldás lehetőségét is, amely csak az erőteljes fajtajelleget mutató bankárkaszt országpusztító és nemzetromboló tevékenységének a szigorú korlátozásával érhető el. Rámutattak arra is, hogy az első Orbán-kormány egyik rendelete biztosította a "törvényes" hátteret ahhoz, hogy a tolvaj bankok egyoldalúan módosíthassák a hitelszerződések feltételeit, a hitelt felvevők kárára. Most pedig a károsultak megmentőjének szerepében próbál meg tetszelegni szinte ugyanaz a politikai garnitúra. A rendezvény alig tartott tovább 35 percnél. A Himnusz hangjaival kezdődött és végül a Szózattal fejeződött be. A szónokok kiemelték, hogy pártállástól, nemzetiségtől és vallástól függetlenül a társadalom szinte minden rétegét megkárosították a devizahitelekkel, az extraprofitra törekvő, zömében már külföldi tulajdonban lévő bankok, amelyek nincsenek tekintettel semmire és senkire. Arról is szó esett, hogy a kormány kilakoltatási moratóriuma ellenére a napokban mégis megpróbáltak az otthonából kitenni egy családot, de az odasereglett sajtó miatt a gátlástalan végrehajtók elálltak a szándékuktól. Egyelőre. A magyar történelem egyik legsötétebb napja lesz az, amikor majd megkezdődik a moratórium lejárta után a devizahiteleket törleszteni nem tudók tömeges kilakoltatása.



A JOBBIK KÉTKULACSOS POLITIKÁJA SEHOVÁ SEM VEZET

OROSZLÁNOK HELYETT NYULAK VEZETIK A PÁRTOT
Fölvetődik a kérdés. Miért csak most kezdett el foglalkozni a Jobbik a devizahitelesek problémájával? Idáig is lehetett tudni, hogy a moratórium lejárta után társadalmi krízishelyzetnek nézünk elébe. A Jobbik idáig a gárdát használta fel arra, hogy a népszerűségét növelje, vagy legalább szinten tartsa. Miután a célját elérte, bejutott a parlamentbe, akkor elfordult tőle és feláldozta a politikai "korrektség" oltárán, az egyébként zömmel jószándékú magyar emberekből álló szervezetet. A Jobbiknak állandó agresszív és figyelemfelkeltő kampányt kellene folytatnia, hogy a kétharmados többséggel rendelkező Zsidesz ne tudja felszalámizni és felszámolni a nemzeti radikálisok eddigi gyűjtőpártját. (Mármint azokét, akik idáig még hittek a demokráciában.)

 A "lex-Gyöngyöspata" törvénybe iktatása után a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenysége (is) ellehetetlenült, így a cigánybűnözőknek kiszolgáltatott vidéki lakosság nem tudja a saját önvédelmét megszervezni. Így ezt az újabb kialakult helyzetet a Jobbik nem tudja a saját céljaira felhasználni. Itt jön be a képbe a másik rendkívül kényes és sok ember érintő téma, a devizahitelesek megsegítése és a tömeges kilakoltatások elkerülése, ami rendkívüli sajtóvisszhangot kaphat, és nagyon jól jön a Jobbik hónapok óta tartó népszerűség csökkenésének a megállítására. Talán ezt a hullámot akarja meglovagolni az egykori programjától egyre távolabb kerülő harmadik parlamenti párt? Most már nem az a kérdés, hogy cigány-magyar polgárháború lesz-e, avagy egy éhséglázadás-forradalom tör ki, hanem az a kérdés,hogy melyik következik be előbb? (tudósítónktól)